Szegedi rajt szeptember közepén

Írta: Marosréti Ervin, 2014 július 16. (szerda) 19:18

Szegedi rajt szeptember közepénA Magyar Kézilabda Szövetségben az NB I-es program után az NB I/B menetrendjét is elkészítették. A 14 csapatos Keleti csoportban szeptember közepén indul a küzdelem, és december második hétvégéjén zárul az őszi idény. A mezőny összetételében is jelentős változásokat tapasztalhatunk. A tavalyinál is több NB I-es utánpótlás együttes kapott helyet, akik így a másod osztályban, a felnőttek között szerezhetnek rutint.

   

Új alapokra helyeznék a működést

Írta: Marosréti Ervin, 2014 július 08. (kedd) 10:58

Új alapokra helyeznék a működéstNagyszerű ősz után, gyenge tavaszt produkáltak a férfi kézilabda NB I/B-ben az ózdiak. A bennmaradást azonban - a korábbi évekkel ellentétben - így sem fenyegette veszély, végül a keleti csoportban a tízedik helyen zártak a piros-kékek. A lejátszott 26 mérkőzésből tízet megnyertek, kétszer végeztek döntetlenre, és tizennégy vereséggel zárták a bajnokságot.

   

Szövetségi ellenőr, plusz biztonsági személyzet

Írta: Marosréti Ervin, 2014 július 07. (hétfő) 11:48

Szövetségi ellenőr, plusz biztonsági személyzetA reméltekkel ellentétben mégsem úszta meg büntetés nélkül a dobverő bedobós esetet az Ózdi Kézilabda Club. Mint arról már többször is beszámoltunk, a Balassagyarmat elleni hazai találkozó 48. percében az úgynevezett ózdi B-közép soraiból egy dobverőt hajítottak a pályára, amely lábon találta az egyik játékvezetőt.

 

   

Neveztünk az NB I/B-re

Írta: Marosréti Ervin, 2014 július 01. (kedd) 23:32

Neveztünk az NB I/B-reAz Ózdi Kézilabda Club vezetése a megadott határidő előtt eljuttatta a felnőtt férfi együttes nevezését a Magyar Kézilabda Szövetséghez. A piros-kékek a 2014/2015-ös idényben is a 14 csapatos NB I/B keleti csoportjában állnak rajthoz. A tavalyihoz képest a keretben egész biztos, hogy lesznek változások, amelyekre az előttünk álló hetek adnak választ. Természetesen az egyesületnél mindenki azon dolgozik, hogy szeptemberben egy ütőképes és a közönség szimpátiáját is magáénak tudó együttes lépjen pályára ózdi színekben.

   

Arannyal felérő ezüst

Írta: Marosréti Ervin, 2014 június 13. (péntek) 12:20

Arannyal felérő ezüstA hivatalos eredmények alapján második helyen végzett az Ózdi KC 1999-es születésű fiú kézilabda-csapata az Erima Gyermek Kézilabda Bajnokság területi bajnokságában. A Kulcsár Anita Régió nyugati csoportjában a piros-kékek a pályán veretlenek maradtak, de egy hétközi fordulóra iskolai kötelezettségek miatt nem tudtak elutazni, így végül a Hajdúnánás mögött ezüstérmesek lettek. 

   

Gáláznak az öregfiúk

Írta: Marosréti Ervin, 2014 május 28. (szerda) 07:03

Gáláznak az öregfiúkTöbb mint egy évtizedes hagyomány folytatódik pénteken a Városi Sportcsarnokban, ahol a délutáni órákban rendezik meg a Senior Kézilabda Gálát. A program és a résztvevő csapatok sem változnak, vagyis az Ózdi Kohász öregifjai mellett a Nyíregyháza és a Debrecen 35 év feletti együttese csap majd össze a körmérkőzéses tornán.

   

A tavasz mélypontja

Írta: Marosréti Ervin, 2014 május 18. (vasárnap) 23:17

A tavasz mélypontjaSúlyos vereséggel és kiábrándító játékkal zárta az NB I/B-s férfi kézilabda-bajnokságot az Ózdi KC együttese. A piros-kékek a keleti csoport záró fordulójában 14 gólos vereséget szenvedtek a tavasszal kiváló formában kézilabdázó Ferencvárostól. Ezzel Szakál György csapata a mögöttünk hagyott szezont 22 ponttal a tizedik helyen zárta a másod osztályban.

   

A kisebbek is szóhoz jutottak

Írta: Marosréti Ervin, 2014 május 18. (vasárnap) 23:07

A kisebbek is szóhoz jutottakKilencgólos vereséggel zárta az NB I/B-s junior bajnokságot az Ózdi KC csapata. A sérülések miatt alaposan felforgatott csapattal felálló piros-kékek az első húsz percben tartották a lépést a fizikális fölényben lévő és lendületes Ferencvárossal, ezután viszont egyértelműen a zöld-fehérek akarata érvényesült. Az Ózdi KC junior csapatában több serdülő korú játékos is szóhoz jutott.

 

   

Kézilabdázásért emlékérem Marosinak

Írta: Administrator, 2014 május 16. (péntek) 15:19

Kézilabdázásért emlékérem MarosinakEzen a héten tartotta éves küldöttgyűlését a Magyar Kézilabda Szövetség A Magyar Sport Házában megtartott eseményen az éves beszámoló elfogadása mellett módosították az alapszabályt, Vetési Iván elnök pedig az eredményességre és a pénzügyi stabilitás biztosítására helyezte a fő hangsúlyt. A tanácskozás végén döntöttek arról is, hogy hat szakember, valamint posztumusz Karl Erik Böhn részesül a Magyar Kézilabdázásért Emlékérem kitüntetésben. A díjazottak között megtalálhatjuk Marosi Istvánt, az Ózdi Kohász korábbi világválogatott játékosát, aki néhány héttel ezelőtt ünnepelhette hetven esztendős születésnapját. Az ózdiak kiválósága mellett Bartha Dénes, Csenki Györgyné, Füzes Gyula, Nádori Pál és Suti Endre kapja meg a magyar kézilabdázás legmagasabb fokú elismerését.

   

Szép szezonzárót

Írta: Administrator, 2014 május 16. (péntek) 15:02

Szép szezonzárótEbben a bajnoki idényben utoljára lép pályára az Ózdi KC NB I/B-s férfi kézilabda-csapata. A piros-kékek a keleti csoport 26. – egyben záró fordulójában - hazai körülmények között a jelenleg negyedik helyen álló Ferencvárost látják vendégül. A vasárnap 17 órától kezdődő találkozó szomorú apropóját az adja, hogy a néhány nappal ezelőtt elhunyt Bencze Tamás két korábbi klubja találkozik egymással ezen a délutánon. Hogy a sors akarta így, vagy csupán a véletlen műve mindez, nem tudni. Az viszont tény, hogy a mieinkre egy nehéz mérkőzés vár, de a csapat szeretne győzelemmel búcsúzni a hazai közönségtől, és méltóképpen tisztelegni Tamás emléke előtt.

   

1 / 84 oldal