Strandkézilabda Torna

Utánpótlás Strandkézilabda Torna 2019

Eredmények, tabella

NB I/B Férfi felnőtt, KeletEredmények, tabella

TAO Infó

Látvány-csapatsportok Támogatása - Infó

Támogatóink

ÓZD
Ózd Város Önkormányzata
Ózdi Távhő Kft.
EurÓzd Kft.
Central Trans Kft.
Fram-Corr Kft.
Ám-Bár Pizzabár

Egy kis extra hiányzott

Figyelem! új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatEmail

Egy kis extra hiányzottPont nélkül zárta a kecskeméti vendégjátékát az ÓAM-Ózdi KC férfi kézilabda-csapata. A piros-kékek a keleti csoport 15. fordulójában háromgólos vereséget szenvedtek az alföldi városban. A csütörtöki hatvan perc végig szorosan alakult, de egy kis plusz hiányzott a pontszerzéshez.

Kecskeméten soha nem könnyű nyerni, de nem is lehetetlen. Ezt a két csapat hétközi bajnokija is bizonyította, amely csupán apróságok miatt dőlt el a hazaiak javára. A KTE mindössze két ponttal gyűjtött eddig többet, mint az ÓAM-Ózdi KC, ezért a piros-kékek előtt is nagy lehetőség adódott. Sajnos a csapat nem tudott vele élni. Többször is sikerült nagyobb hátrányból visszajönni, de a fordításhoz szükséges plusz ezen az estén hiányzott.

Hamar hátrányba került Szakál György együttese, az első tíz percben a lendületesebben kezdő hazaiak 6-3-ra, majd 8-4-re is elléptek. Az első negyed óra után azonban sikerült rendezni a sorokat, sokkal nyugodtabb, pontosabb játék jellemezte Stábékat. A jobbszélen remekül induló Hangyel gólerős játékát sikerült kihasználni, ennek köszönhetően 11-10-nél ismét szoros volt a találkozó. A KTE együttesében széles volt a repertoár: Halász, Füstös és Szamos is gólerősen játszott, Bujdosó pedig remekül irányította a hazaiakat. Ózdi részről ezúttal elmaradt az extra kapusteljesítmény, ennek is tudható be, hogy a vendéglátók egy félidő alatt tizennyolc gólig jutottak. Néhány nappal ezelőtt az Algyő az egész meccsen tudott tizenkilencet lőni.

Ettől függetlenül egyáltalán nem volt reménytelen a pontszerzés, hiszen 20-14 után a szélsőink remeklésének köszönhetően ismét sikerült a felzárkózás. Hangyel és Herczegh fontos gólokat lőtt, 20-18-nál, 22-20-nál ismét nyílttá vált a meccs. Az utolsó húsz percben többször is volt lehetőség arra, hogy megforduljon az állás. A kritikus helyzetekben azonban hibáztak az ózdi játékosok, és tegyük hozzá, hogy némi játékvezetői nyomás is nehezedett a csapatra. Nyeste pontos átlövése kellett a 26-25-höz, de a hajrában innen a KTE lendült tovább. Így izgalmas végjáték után az alföldiek végül háromgólos győzelmet arattak. Az ÓAM-Ózdi KC remekül küzdött, harcolt, de ezúttal egy kis plusz hiányzott ahhoz, hogy ponttal, vagy pontokkal távozzon a csapat az egyik rivális otthonából.

Férfi NB I/B., Keleti csoport, 15. forduló
Kecskeméti TE-Piroska szörp – ÓAM-Ózdi KC 30-27 (18-14)
Kecskemét, 300 néző. V.: Földesi Cs., Halász A.

Kecskeméti TE-Piroska szörp: Zaklajda – Bujdosó M. (3), Petrik-Varga Á. (1), Mazák L. (-), Tóth N. (2), FÜSTÖS A. (6), Berkes G. (2). Csere: Podoba (k), HALÁSZ M. (5), Csuzi (-), Szél G. (-), Kátai R. (4), Szrnka (-), Horváth V. (-), SZAMOS M. (7), Forgács (-). Edző: Ocsovai Zsolt.
ÓAM-Ózdi KC: Manojlovity – HANGYEL (6), Pánczél Z. (5), Zsigmond G. (-), Kocsis Cs. (1), Stáb B. (3), HERCZEGH J. (6). Csere: Nagy D. (k, 1), Losonczi (k), Csépányi G. (-), Nyeste B. (4), Molnár Á. (1), Szepesi N. (-), Kerekes R. (-). Edző: Szakál György.

Hétméteresek: 4/3, ill. 3/1.
Kiállítások: 12, ill. 10 perc.

Ocsovai Zsolt: - Az ózdiak a múlt heti nagyarányú győzelmük után nagyon feltüzelt állapotban játszottak ellenünk, így a találkozó jó iramú játékot hozott. Végig mi vezettünk, kézben tartottuk az összecsapást, ezért megérdemelten szereztük meg a pontokat. Gratulálok a játékosoknak, illetve köszönöm a szurkolóknak, hogy csütörtök este is ilyen szépszámban buzdítottak minket.
Szakál György: - Nagyon sajnálom, hogy a végjáték nem a két csapatról szólt. Folyamatosan ott voltunk a Kecskemét nyakán, de az elmúlt hetekhez képest többet hibáztunk, ezért nem sikerült újabb pontokat szereznünk. Mindkét csapat teljesítménye hullámzó volt, végül az emberelőnyös lehetősségeit jobban kihasználó hazaiak felé billent a mérleg nyelve.