Strandkézilabda Torna

Utánpótlás Strandkézilabda Torna 2019

Eredmények, tabella

NB I/B Férfi felnőtt, KeletEredmények, tabella

TAO Infó

Látvány-csapatsportok Támogatása - Infó

Támogatóink

ÓZD
Ózd Város Önkormányzata
Ózdi Távhő Kft.
EurÓzd Kft.
Central Trans Kft.
Fram-Corr Kft.
Ám-Bár Pizzabár

A "B" válogatott érkezik a gálameccsre

A "B" válogatott érkezik a gálameccsreJanuár 20-án tartják meg a Marosi István Városi Sportcsarnok névadóját. Még tavaly decemberben döntött a képviselő-testület arról, hogy a Városi Sportcsarnok a korábbi világválogatott kézilabdázó, Marosi István nevét veszi fel. Ózd egyik legismertebb sportolója a hatvanas és a hetvenes években, több mint egy évtizeden keresztül volt stabil tagja a magyar válogatottnak, klubszinten viszont a rengeteg ajánlat ellenére végig hű maradt a városhoz, aktív korában csak az Ózdi Kohász fekete-fehér szerelését viselte.

Karrierje során számtalan nagy csatát vívott a nemzeti csapat szerelésében, amelyek közül kiemelkedett az 1972-es, müncheni olimpián való részvétel, valamint az 1968-as év, amikor meghívást kapott a világválogatottba is. Marosi István három világbajnokságon szerepelt, Svédországban holtversenyben a gólkirályi címet is megszerezte. Hazánkban egyszer az év játékosának választották, de büszkélkedhet NB I-es gólkirályi címmel is.

Aktív pályafutása után sem szakadt el szeretett sportágától. Hosszú évekig elnöke volt az Ózdi Kohász Sport Egyesületnek, de edzőként is dolgozott több férfi és női csapatnál is. Két időszakban, több mint egy évtizeden keresztül volt elnöke a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kézilabda Szövetségnek, az MKSZ-ben pedig az Etikai Bizottságot irányította. Marosi István az elmúlt években az Ózdi Kézilabda Clubnál alelnökként tevékenykedett, saját kezdeményezésére 2012-ben megalapította a Marosi-vándordíjat, amelyet minden szezon után a legeredményesebb ózdi játékos vehet át.Az önkormányzat, az Ózdi Sport – és Élmény Központ, valamint az Ózdi Kézilabda Club igyekszik a névadó rendezvényt emlékezetessé tenni. Marosi István sportpályafutását az ózdi és a válogatott csapat határozta meg, ezért január 20-án, ez a két gárda játszik egymással gálamérkőzést. Az ÓAM-Ózdi KC NB I/B-s együttese Magyarország B csapatát fogadja 18 órától. A mérkőzésre a szurkolók számára a belépés díjtalan.

A Juhász István által irányított együttesben rengeteg fiatal tehetség szerepel, olyan játékosok, akik később akár az A válogatottig is eljuthatnak. A szövetségi edző szerint az ózdi kézilabda sport ünnepe lesz a jövő hét pénteki, az pedig egyértelmű volt, hogy egyből elfogadták a felkérést.

- Az első olyan alkalom lesz, amikor nem gyomorgörccsel utazom Ózdra. Korábban a Mezőkövesd edzőjeként nem sok sikerélményünk volt, most azonban az eredmény tényleg másodlatos – fogalmazott Juhász István. - Egy olyan legenda előtt tisztelgünk, aki nem csak a helyi, és a magyar, hanem a világ egyetemes kézilabdázásában is meghatározó szerepet töltött be. Személyes jó kapcsolat fűz Marosi Istvánhoz, ezért kimondottan örülök, hogy szülővárosában róla nevezik el a sportcsarnokot. A jelenlegi ózdi csapatot is ismerem, jó erőkből áll, ezért biztos vagyok benne, hogy mindkét fél számára hasznos mérkőzést fogunk játszani, ahol a közönség is jól fog szórakozni.