Békés elleni pontok a zsákban

Békés elleni pontok a zsákbanHarmadik tavaszi, hazai meccsét is remek játékkal nyerte meg az ÓAM-Ózdi KC férfi kézilabda-csapata. A piros-kékek a keleti csoport egyik élcsapatát, az évek óta meghatározó Békés-Drén KC együttesét győzték le öt góllal. Az első játékrész szorosan alakult, a fordulás után azonban a mieink egyértelműen az alföldiek fölé kerekedtek. Már hétgólos is volt az előny, amiből a lefújás pillanatára öt maradt. Bravó!

Több kimagasló egyéni teljesítmény és nagyszerű csapatszellem kellett ahhoz, hogy a Békés is pont nélkül távozzon a Marosi István Városi Sportcsarnokból. Az ÓAM-Ózdi KC-t az őszi vereségért fűtötte a visszavágás vágya, ezért fegyelmezetten és nagy elszántsággal kezdte a találkozót Szakál György gárdája. Az első negyed órában egyik fél sem tudott jelentős előnyt szerezni magának, inkább védekezésben jeleskedtek a csapatok. 6-6 után a vendégek rázták meg magukat: Fedor Bence duplájával elléptek, de az ózdi időkérést követően Stáb Bence vette hátára a többieket. Rövid idő leforgása alatt négyszer is betalált, a kapuban pedig Manojlovty adott kellő stabilitást az ÓAM-Ózdi KC-nak. Ez viszont ekkor még csak arra volt elegendő, hogy ismét iksz körüli eredményt mutasson a tábla. 10-10, majd 12-12 Hangyel szólt közbe, így a találkozó felénél minimális hazai előnnyel vonultak pihenőre a csapatok.

Érezhető volt, hogy a Békés ugyan stabil teljesítményt nyújt, de közel sem annyira veszélyesek, mint a korábbi időszakban. Ez kihasználva a második félidő első negyedórájában döntésre vitték a dolgot Nyestéék. 14-14-ig haladtak fej-fej mellett a csapatok, ezután zsinórban négy ózdi gólnak tapsolhatott az egyre nagyobb számú publikum. Csépányi, Pánczél, Nyeste és Stáb gólja jelentős különbséget alakított ki, majd a játékrész közepén tovább nyílt az olló az ÓAM-Ózdi KC javára. 24-17-nél ugyan időt kértek a vendégek, majd zsinórban hármat szórtak, de ezzel el is fogytak az alföldiek. Manojlovity a kapuban parádézott, az utolsó tíz percben pedig öt-hat gólos hazai előnynél csordogált a meccs. Végül öttel nyertek a piros-kékek, ezzel a Székács és az Algyő elleni sikert követően, egymás után a harmdik hazai találkozón is sikerült megszerezni a két pontot.

Nagyon értékes ez a siker, mert a többi eredmény is úgy alakult, hogy az ÓAM-Ózdi KC a nyolcadik helyre lépjen előre a keleti csoport táblázatán. Folytatás pénteken, a listavezető Orosháza otthonában.

Férfi NB I/B., Keleti csoport, 16. forduló
ÓAM-Ózdi KC – Békés-Drén KC 27-22 (13-12)
Ózd, 500 néző. V.: Szakállas A., Varasdi L.

ÓAM-Ózdi KC: MANOJLOVITY – Hangyel N. (3), PÁNCZÉL Z. (6), Kocsis Cs. (-), Csépányi G. (1), Nyeste B. (5), Herczegh J. (4). Csere: Nagy D. (k), Zsigmond G. (-), STÁB B. (6), Szepesi N. (-), Molnár Á. (-), Kerekes R. (2). Edző: Szakál György.
Békés-Drén KC: Domokos – Megyeri P. (1), Oláh G. (3), Morva (1), Székely N. (1), HAJDÚ P. (7), Kecskés B. (3). Csere: Borbély (k), Takács Sz. (k), Pajkó L. (k), Bátky P. (-), Fedor B. (2), Martonosi (2), Sebestyén Cs. (1), Gazsó P. (1). Edző: Papp Bálint.

Kiállítások: 6, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 5/4, ill. 4/2.

Szakál György: - Ezzel a győzelemmel valamelyest kijavítottuk a nyíregyházi és a kecskeméti vereséget. Nagyon jó csapatot győztünk le, nagyszerű teljesítménnyel. A vírus erősen megtizedelt minket, de ezen az estén kiváló kapusteljesítmény mellett, akaratból, csapatjátékból ismét ötösre vizsgázott a társaság.
Papp Bálint: - Az első félidő végét elrontottuk, akár több góllal is vezethettünk volna. A fordulás után amit produkáltunk az katasztófális volt, nem maradhat következmények nélkül, hogy több játékos most már nem először nyújt ilyen teljesítményt. Gratulálok az Ózdnak, megérdemelten nyertek.