Messze a meglepetéstől

Messze a meglepetéstőlTizenkét gólos verséggel tért haza a listavezető Orosháza otthonából az ÓAM-Ózdi KC együttese. A Keleti csoport 17. fordulójában a bajnokaspiráns kezdett jobban, de a piros-kékek az első félidőben nyílttá tették a találkozót. A fordulás után azonban egyértelműen a vendéglátók uralták a mérkőzést, amit végül magabiztosan nyertek meg.

Az NB I/B-s bajnokságot magabiztosan vezető Orosháza a középmezőny végén tanyázó, ózdi csapatot látta vendégül a péntek késő esti találkozón. Az alföldiek hamar egyértelművé tették, hogy melyik csapat a mérkőzés esélyese. A nyolcadik percben már 6-1-re vezettek a hazaiak, ezt követően azonban könnyelműsködni kezdtek Bakó Botond fiai. Ezt szerencsére sikerült kihasználni, a huszadik percben már csak egy gól volt a mieink hátránya (10-9), egy perccel később pedig az egyenlítés is összejött. A félidő hajrájában Németh László és Karap Gábor két-két találatával ismét meglépett az OFKSE, amely így a hazaiak némi előnnyel vonulhatott szünetre.

Az ÓAM-Ózdi KC-nál nagyon sok volt a technikai hiba, játékban a csapat messze elmaradt attól a szinttől, amely az előző fordulóban jellemezte a társaságot. A fordulás után az Orosháza gyorsan döntésre vitte a dolgokat. A szünetig megszerzett háromgólos előnyt hamar megfejelték, 6-1-es rohammal kezdtek. 21-13-nál már nem volt esély a pontszerzésre, de a csapat szerette volna elkerülni a nagyobb arányú vereséget. Ez sem sikerült, mert tíz perccel a lefújás előtt már tízzel álltak jobban Zubaiék. A hajrában még az is belefért, hogy a zöld-sárgák számtalan helyzetet elpuskázzanak, de így is tartani tudták jelentős előnyüket. Az utolsó percben Sándor Roland dupla kínaijával adta meg a kegyelemdöfést a vendégeknek. Az Orosháza ezzel a sikerrel tovább erősítette a helyét a keleti csoportban, a piros-kékek pedig a következő fordulóban a PLER Budapest ellen javíthatnak.

Férfi NB I/B., Keleti csoport, 17. forduló
Orosházi FKSE- ÓAM-Ózdi KC 32-20 (15-12)
Orosháza, 350 néző. V.: Natkai N, Szalay Z.

Orosháza: Herjeczki – Pásztor M. (3), Ferenczi (2), Zubai (2), Mihály (2), Döme (4), Németh L. (5). Csere: Szabó L., (k), Majdán (k), Ambrus (1), Karap (5), Mátó (1), Lele (2), Sándor R. (2), Zvolenszki (1), Balázs (2). Edző: Bakó Botond.
ÓAM-Ózdi KC: Manojlovity – Hangyel (1), Pánczél (4), Kocsis Cs. (-), Csépányi G. (1), Nyeste B. (2), Herczegh J. (5). Csere: Nagy D. (k), Zsigmond G. (-), Stáb (4), Szepesi N. (1), Molnár Á. (1), Kerekes R. (1). Edző: Szakál György.

Kiállítások: 6, ill. 10 perc
Hétméteresek: 3/1, ill. 1/0

Bakó Botond: – Az elejétől éreztem, hogy meglesz ez a mérkőzés. A magabiztos kezdés után kicsit elkényelmesedtünk, de a második félidőben a jó védekezésünknek köszönhetően biztos győzelmet arattunk.
Szakál György: - Sajnos ezen az estén nagyon sok technikai hibával játszottunk. Az első félidőben szépen visszajöttünk a meccsben, a fordulás után viszont rosszul használtuk ki az előnyös helyzeteket, átlövő játék pedig gyakorlatilag nem volt.

Fotó: www.ofkse.hu