Végig futni kellett…

Végig futni kellett…Nem sikerült az újabb bravúr, a tavaszi szezonban elszenvedte első hazai vereségét az ÓAM-Ózdi KC csapata. A keleti csoport második helyén álló PLER Budapesttel szemben folyamatosan hátrányban játszott Szakál György gárdája, amikor sikerült közel kerülni a PLER-hez, akkor rendre rossz döntések, megoldások születtek. Ennek eredményeképp a fővárosiak ötgólos sikerével zárult a meccs.

Az influenzás Stáb Bence nélkül volt kénytelen felállni az ÓAM-Ózdi KC ezen a találkozón, ami jelentősen borította az előzetes elképzeléseket. A PLER viszont teljes kerettel és jó formában érkezett Ózdra, amit már az első néhány perctől kezdve bebizonyítottak. Pánczél duplájára, Kocsis és Nyeste találatára héttel válaszoltak a vendégek, így már az első néhány perc után hátrányba kerültek a piros-kékek. A két-három gólos vendégvezetés a folytatásban is megmaradt. Az akarattal és az igyekezettel ózdi részről nem volt probléma, viszont a korábbi hazai mérkőzésekhez képest ezúttal jóval több volt a hiba. A védekezés sem volt annyira hatékony, ebből adódóan pedig a kapusteljesítményre sem lehetett számottevően támaszkodni. 10-11-nél azonban így is sikerült közel kerülni a vendégekhez, de a szünetre visszaállt a háromgólos differencia.

A fordulás után a találkozón tíz gólt szerzett Nagy Máté vezérletével tovább hizlalta az előnyét a PLER Budapest gárdája. Néhány vitatható játékvezetői ítélet is kísérte az összecsapást, ettől függetlenül a csapat küzdött, hajtott, de az átütőerő hiányzott. Mind ahogyan a koncentráció is: több kapussal szembeni helyzetnél hoztak rossz döntést a hazai játékosok, emellett pedig négy hétméteres is kimaradt. A PLER pedig jobb csapat annál, hogy ezzel ne tudna élni. 22-25-nél még felcsillant a remény, de a hajrában ismét a pesti gárda volt eredményesebb, így végül az ÓAM-Ózdi KC ötgólos vereséggel zárta a keleti csoport 18. fordulóját.

Férfi NB I/B., Keleti csoport, 18. forduló
ÓAM-Ózdi KC – PLER Budapest 24-29 (12-15)
Ózd, 400 néző. V.: Altmár K., Horváth M.

ÓAM-Ózdi KC: Manojlovity – Hangyel N. (3), Pánczél Z. (5), Kocsis Cs. (2), Csépányi G. (-), Nyeste B. (6), Herczegh J. (2). Csere: Nagy D. (k), Losonczi (k), Zsigmond G. (2), Szepesi N. (-), Molnár Á. (2), Kerekes R. (2), Edző: Szakál György.

A PLER Budapest gólszerzői: Grebenár G. (4), Papp B. (4), Márton B. (2), Rédai (1), Schmidt (3), Horvácki M. (2), Gál D. (1), Nagy M. (10), Horváth D. (1), Cseh A. (1). Edző: Perger Zsolt.

Szakál György: - A lajosmizsei eredmény (Mizse KC – Orosháza 22-21 – a szerk.) ismeretében sajnálom azt a legalább egy pontot, melyet a ziccerek és a hetesek kihasználása esetén itthon tudtunk volna tartani. Tovább sűrűsödik a mezőny, és az utolsó négy fordulóban szinte mindenki az életéért küzd majd.
Perger Zsolt: - Nagyon örülök ennek a sikernek, a végére sima győzelmet arattunk. Az első pillanattól kezdve nálunk volt a vezetés, kézben tartottuk a mérkőzést, de voltak feszült pillanatok. Egy kicsit gyengébben védekeztünk a vártnál, viszont támadásban sokkal többet adtunk ki magunkból. Harminc környékén ritkán szoktunk lőni.