Győzni kell, és nincs matek

Győzni kell, és nincs matekEljött a hazai záróra ideje a férfi kézilabda NB I/B-ben. Az ÓAM-Ózdi KC együttese a szezonban utoljára játszik pályaválasztóként, és túlzás nélkül négypontos összecsapást vív a Lajosmizsével. A szombaton este hat órakor kezdődő hatvan perc a biztos bennmaradásról, és egy esetleges jó helyezésről, ne adj Isten egy izgalmas záró fordulóról dönt. A mezőny második fele a hajrá idején már lázasan számolgat. Nekünk szombaton győzni kell, és akkor már nem lesz sok tétje a mateknak.

- Ez a mérkőzés mindkét csapat sorsát tekintve stratégiai jelentőségű. Ebben a szezonban többször bebizonyosodott, hogy a találkozók nagy része szoros, kiszámíthatatlan – szögezte le előre Szakál György, az ÓAM-Ózdi KC edzője. - A szombati összecsapás pikantériáját erősíti, hogy a többi, alsóházi rivális az elmúlt hetekben közel sem papírforma eredményeket ért el. A hetedik helytől kezdve még bármi előfordulhat, ezért számunkra a lehető legfontosabb, hogy a Mizse ellen itthon tartsuk a két pontot. Még akkor is, ha vélhetően az alföldiek a legjobb keretükkel érkeznek hozzánk, a téli erősítéseknek köszönhetően egy komplett NB I-es soruk van. Az elmúlt három hetet kimondottan ennek a meccsnek szenteltük, a társaság elszántságával nem lesz gond. Nem csak a biztos bennmaradásért, hanem egy jó helyezésért is játszunk szombaton. A mérkőzés döntő tényezője az lehet, hogy a Lajosmizse nyitott védekezésére hogyan tudjuk megtalálni az ellenszert. Az megoldás megvan rá, bízom benne, hogy ez a pályán is látszik majd.

Az ÓAM-Ózdi KC – Mizse KC összecsapást Kovács Tibor és Mándli Balázs sporttársak vezetik majd a Marosi István Városi Sportcsarnokban.