Ötgólos hátrányból ötgólos siker

Ötgólos hátrányból ötgólos sikerNehezen indult, magabiztos győzelemmel zárult az NB I/B-s bajnokságban az ÓAM-Ózdi KC utolsó a hazai fellépése. A Mizse KC elleni találkozón az első harminc percben a vendég alföldi együttes dominált, a második félidőben viszont a piros-kékek átrohantak Nagy Károly csapatán. Ezzel a győzelemmel akár még az előkelő hatodik helyen is zárhatja a bajnokságot a csapat. Ehhez a záró fordulóban, Balassagyarmaton is nyerni kell.

A rossz kezdést végig cipelte magán a csapat a találkozó első félidejében. A Benke Viktor vezette Mizse KC hét perc elteltével 4-1-es vezetést szerzett magának, az ÓAM-Ózdi KC-nak egyáltalán nem ízlett a látogatók lassú, halogató, ütemtelen játéka. A mieinkben ebben az időszakban Stáb Bence tartotta a lelket, de 6-8 után ismét egy hármas mizsei sorozat következett, amivel jelentős előnyt szereztek Vancsicsék. Ekkor gyenge volt a csapat védőmunkája, ennek a hozománya pedig az volt, hogy a kapusteljesítmény is elmaradt. 8-14-nél a vendégek nyeregben érezhették magukat, sőt még a szünetben is, hiszen öttel álltak jobban a számukra is rendkívül fontos összecsapáson.

A második félidőben azonban nem csupán új játékrész, hanem egy új meccs is kezdődött. Egészen más szereposztással. Mintha egy csapásra megváltozott volna minden. Ehhez kellett egy sokkal elszántabb, pontosabb, lendületesebb ózdi csapat, amely tíz perc alatt egy 7-2-es rohamot produkált, így húsz perccel a lefújás előtt már ismét együtt voltak felek, 20-20. A remekül kézilabdázó Stáb mellé Nyeste is csatlakozott, a két átlövő, és a szélen remeklő Hangyel góljaival nem csupán az irányítást, hanem a vezetést is átvette a csapat. A Mizsében pedig nem volt több: a vendégek hamar eladták az előnyüket, a megújulás viszont elmaradt a részükről. A játékrész közepén Kocsis és Herczegh is hozzászólt a meccshez, 25-21-nél egészen másképp festett a találkozó, mint korábban. Az összecsapáson ez a szakasz bizonyult döntőnek, hiszen az ÓAM-Ózdi KC a második félidő első húsz percében 16-3-as söpréssel fordított, és végül ötgóllal megnyerte ezt a rendkívül fontos mérkőzést.

Ezzel ugyanis eldőlt, hogy az utolsó forduló eredményeitől függetlenül a csapat megtartotta NB I/B-s tagságát, sőt akár egy eredményes szezonzáróval még az előkelő hatodik helyezés is elérhető a srácok számára.

Férfi NB I/B., Keleti csoport, 21. forduló
ÓAM-Ózdi KC – Mizse KC 35-30 (13-18)
Ózd, 400 néző. V.: Kovács T., Mándli B.

ÓAM-Ózdi KC: Manojlovity – HANGYEL N. (7), Pánczél Z. (1), Kocsis Cs. (3), Csépányi G. (-), NYESTE B. (8), Herczegh J. (6). Csere: Nagy D. (k), Losonczi L. (k), STÁB B. (9), Szepesi N. (-), Molnár Á. (-), Zsigmond G. (1), Kerekes R. (-), Péter A. (-), Molnár L. (-). Edző: Szakál György.
Mizse KC: Koncz – Zsolnai (3), Vancsics (1), BENKE V. (11), Bán A. (4), Szajbert (-), DRABANT (5). Csere: Lengyel (k), Keresztes (2), Imregi (2), Scheuring (3), Csapi (-), Polyák (-). Edző: Nagy Károly.

Kiállítások: 18, ill. 16 perc.
Hétméteresek: 1/0, ill. 3/3.

Szakál György: - Két nagyon ellentétes félidőt láthatott a szépszámú közönség. Az első harminc perc közel sem az elképzelésünk szerint alakult. A fordulás után azonban feljavult a védekezésünk,ezzel együtt megérkezett a kapusteljesítmény, és támadásban is sokkal hatékonyabbak voltunk. Ez alapján akár nagyobb különbséggel is megnyerhettük volna a mérkőzést, de természetesen így is nagyon boldog vagyok.
Nagy Károly: - Gratulálok a hazaiaknak. A szünet után nem tudtuk folytatni az első félidőben nyújtott játékunkat. Rövidebb a padunk, ami ebben az időszakban egyértelműen kiütközött.