Az elmúlt évtized legjobb helyezése

Az elmúlt évtized legjobb helyezéseRoppant sűrű mezőnyben végül a hatodik helyen fejezte be az NB I/B-s férfi kézilabda bajnokságot az ÓAM-Ózdi KC felnőtt férfi kézilabda-csapata. Ha a statisztikát nézzük – amely azért mindig beszédes – a piros-kékek ezzel a teljesítménnyel a mögöttünk hagyott évtized legjobb eredményét érték el a keleti csoportban. Elsősorban a kiegyensúlyozott, jó tavaszi szereplésnek, és néhány hazai bravúrnak köszönhetően.

- Voltunk lent és fent egyaránt ebben a szezonban, nagyon nehéz és küzdelmekkel teli idényen vagyunk túl – összegzett a sorozat végén Szakál György, vezetőedző. – Ősszel nagyon sok álmatlan éjszakánk volt, hiszen egyáltalán nem úgy álltunk, ahogy szerettünk volna. Az utolsó négy mérkőzés azonban már sokkal eredményesebben sikerült, ezt a formánkat pedig át tudtuk menteni tavaszra is. A bajnokság második felében elsősorban hazai pályán sok örömet szereztünk a szurkolóknak, aminek nagyon örülök.

Való igaz, hogy a 2019-es esztendőben lejátszott hat hazai bajnokiból ötöt megnyert az ÓAM-Ózdi KC, csupán a PLER Budapest tudta elvinni a pontokat a sportcsarnokból. Az ózdiak komoly erényeket csillogtattak, hiszen hazai körülmények között a későbbi dobogós Algyőt és az élmezőnyhöz tartozó Békést is legyőzték, ezzel előbb a biztos bennmaradás lehetőségét, később pedig az elmúlt évek legjobb eredményének lehetőségét teremtették meg.

- A Lajosmizse hazai legyőzése nagyon kellett ehhez a jó szerepléshez, de legalább ilyen fontos volt a debreceni győzelmünk – folytatta Szakál György. – Az őszihez képest tavaszra némelyest átalakult a keretünk, ami jót tett a csapategységnek. Nagyszerű szellemiségű játékosok léptek pályára ózdi mezben, ami szintén kellett ahhoz, hogy magunk mögött hagyjuk a nehéz időszakot. Valamilyen szinten a nyári szünetben lesznek változások a keretben, de az a tervünk, hogy a mostani csapat magja, sőt jelentős része nálunk maradjon a következő bajnokságban is.

Férfi kézilabda NB I/B Keleti-csoport 2018/2019
Férfi kézilabda NB I/B Keleti-csoport

Az ÓAM-Ózdi KC gárdája a következő szezonra augusztus elején kezdi meg a felkészülést hazai körülmények között. A versenykiírás értelmében a nevezést július 1-ig kell leadni az NB I/B-s bajnokságra, amelyet a mostanihoz hasonlóan jövőre is 12 csapat alkot majd a keleti csoportban. A bajnok feljut az élvonalba, a három utolsó helyezett pedig az NB II-be esik ki. Ózdon az a cél, hogy stabil, meghatározó tagja legyen a felnőtt együttes az egyre jobban erősödő mezőnynek.