Bronzérmesek a serdülők

Bronzérmesek a serdülőkKözös évzáróval és éremátadó ünnepséggel zárta a szezont az ÓAM-Ózdi KC és a Lóci DSE utánpótlása. A tavalyihoz hasonlóan a gyerekek teljesítménye ismét magáért beszél, mindkét klubnál volt ok az örömre. A lányoknál az ifjúsági korosztály számított idén zászlós hajónak, hiszen az északkelti csoportban, nagy küzdelemben szerezték meg a bajnoki címet.


Ehhez a két évvel ezelőtt bevezetett felmenő rendszernek köszönhetően a Lóci DSE ifi gárdája már a II. osztályban képviselheti a város és a klubszíneit. Emellett a különdíjnak is örülhettek a klubnál, hiszen Horváth Fruzsina 299 találattal szerezte meg a gólkirályi címet. Nem csupán az Északkeleti csoportban, hanem az egész III. osztály mezőnyében.

Az ÓAM-Ózdi KC serdülő fiú csapata pedig bronzérmes lett a mögöttünk hagyott idényben. Az Ivády Csaba irányította együttes a Mezőkövesd és a Kézisuli Alapítvány mögé kapaszkodott fel a dobogó harmadik fokára. Érdekesség, hogy a srácok közül néhányan már az NB I-es ifi keretben is helyet kaptak, akik ugyancsak nagyszerű tavaszt futva, végül az élvonal nyolcadik helyén zártak.

Az érmeket mindkét esetben Kovács Sándor, a megyei kézilabda szövetség elnöke, valamint Barnóczi László – korábbi ózdi játékos – a versenybizottság vezetője adta át.

>>> A bajnokság állása, további eredmények itt <<<

- Szép teljesítmény, amit elértek a gyerekek, mindkét klubnál büszkék lehetnek rájuk – mondta Kovács Sándor. – Remélem, sokszor ünnepelhetünk még közösen az ózdiakkal, akik kiváló munkát végeznek hosszú évek óta. Példaértékű az itt folyó munka, a várost sújtó nehézségek ellenére az Ózdi KC és a Lóci is talpon maradt, fejlődik, és eredményesen versenyezteti az egyre népesebb utánpótlást.

A teremszezon ezzel véget ért, de a labda nem pihen a szertárban. Jövő hét végén ugyanis az Ózdi Kézilabda Club strandkézilabda tornát rendez a helyi fürdő területén, a nevezésektől függően szombaton és vasárnap. A június 22-23-ai esemény után július végén ugyancsak a homokon találkozik az utánpótlás. Tavaly a két kupán közel harminc csapat vett részt, az Ózdi KC-nál remélik, hogy ezt a létszámot sikerül tovább gyarapítani.