Pont nélküli szezonzáró

Pont nélküli szezonzáróA végletekig kiélezett mérkőzéssel zárta a bajnokság őszi felét az ÓAM-Ózdi KC együttese. A piros-kékek a dobogón tanyázó Hatvan ellen jól kezdték a találkozót, de a hevesiek a szünetre egyenlítetni tudtak. A fordulás után végig szoros meccset láthatott a közönség, amit végül a vendégek egy góllal meg tudtak nyerni.Megszakadt az ÓAM-Ózdi KC hazai veretlenségi sorozata, ami azért fájó, mert a Hatvan elleni két pontra égetően nagy szüksége lett volna a csapatnak. Ráadásul a mieink remekül kezdték az összecsapást, hiszen óriási akarattal, lendülettel mentek bele a mérkőzésre. Ezt támasztja alá, hogy Csépányi és Hangyel góljaival gyorsan megvolt a vezetés, ezután pedig Nyeste Balázs vette hátára a csapatot. 6-2-nél időt kértek a vendégek, de egyből nem tudták rendezni a sorokat, a játékrész derekáig három-négygólos ózdi vezetést mutatott a tábla, utána viszont fokozatosan elfogyott a hazai előny. A 27. percben Veres Balázs gólja jelentette a Hatvannak az egyenlítést, majd még ebben a félidőben egy gólváltás következett, így 15-15-ös döntetlennel zárult az első játékrész.

Nagy kár ezért, hiszen a mérkőzés ezen szakaszában sokkal jobb volt az ÓAM-Ózdi KC, de ez gólokban nem mutatkozott meg. A fordulás után gyakorlatilag sors cseréltek a vendégek: irányítóba érkezett Sándor Roland, átlövőben pedig Padla József remekelt – nyolc gólt lőtt -, ami alapjaiban meghatározta a folytatást. 22-22-ig fej-fej mellett haladtak a felek, ezután viszont a hatvaniak átbillentették a találkozót. Nyolc perccel a vége előtt már hárommal is jobban álltak (26-29), ekkor távolinak tűnt a pontszerzés. A hajrában nagyot harcoltak a teljesen elfáradt ózdi játékosok, Szepesi beállós gólja után ismét iksz volt, 29-29, de Kovács Péter, majd Padla duplájának köszönhetően ismét a Hatvan tudott újítani. Fél perccel a vége előtt Herczegh hozta egy gólra az ÓAM-Ózdi KC-t, ezután megvolt a labdaszerzés is, és ekkor még 13 másodperc volt hátra. Az időkérés után azonban a lehetőséggel nem tudott élni a csapat, még lövés sem ment a hatvani kapura, így a lefújás után a vendégek járhattak körtáncot a sportcsarnok küzdőterén.

Férfi NB I/B., Keleti csoport, 11. forduló
ÓAM-Ózdi KC – Hatvani KSZSE 31-32 (15-15)
Ózd, 400 néző. V.: Haskó T., Natkai N.

ÓAM-Ózdi KC: Manojlovity – Hangyel N. (3). Gyimesi M. (3), Csépányi G. (1), Kocsis Cs. (-), Nyeste B. (4), Herczegh J. (7). Csere: Tóth K. (k), Nagy A. (5), Zsigmond G. (1), Benák K. (3), Péter A. (-), Szepesi N. (3), Tóth P. (1), Molnár Á. (-) Edző: Szakál György.
Hatvani KSZSE: Hudák – Répási (1), Kovács P. (4), Varjú (1), Igó Á. (1), Blazsek (4), Nagy B. (2). Csere: Veres B. (3), Sándor R. (3), Padla J. (8), Molnár K. (2), Horváth R. (-), Szarvas Á. (1), Bali R. (-), Vad Zs. (2), Szarvas A (-). Edző: Bárány Zsolt.

Hétméteresek: 1/0, ill. 3/2
Kiállítások: 6, ill. 2 perc.

Szakál György: - Ez a mérkőzést az első félidőben vesztettük el, amikor jelentős előnyről engedtük vissza a hatvani csapatot. A fordulás után így egy éles találkozót vívtunk, aminek a hajrájába a vendégek mentek bele kedvezőbb helyzetben. A végén azonban egy pontot így is itthon tarthattunk volna, de sajnos rossz döntéseket hoztunk.
Bárány Zsolt: - Az első félidő alapozta meg számunka ezt a sikert. Rosszul kezdtünk, de a szünetre sikerült visszajönnünk a meccsbe. A fordulás után egy pihent sorral folytattuk, szerencsére összességében egy góllal többet dobtunk. Maximálisan elégedett vagyok az őszi teljesítményünkkel, álmomban sem gondoltam volna, hogy a dobogón várjuk a tavaszi folytatást.