Eredmények, tabella

NB I/B Férfi felnőtt, KeletEredmények, tabella

TAO Infó

Látvány-csapatsportok Támogatása - Infó

Támogatóink

ÓZD
Ózd Város Önkormányzata
Ózdi Távhő Kft.
EurÓzd Kft.
Central Trans Kft.
Fram-Corr Kft.
Ám-Bár Pizzabár

Egri és hajdúnánási siker

Egri és hajdúnánási sikerKét nap alatt összesen tíz serdülő korú kézilabda csapat küzdött egymással a hagyományos Bellér László emléktornán. Az ózdiak egykori legendás játékosáról, edzőjéről elnevezett kupa színvonalas mérkőzéseket hozott. Szombaton a fiúk körmérkőzéses formában, vasárnap a lányok két csoportban, majd közvetlen helyosztókon döntötték el a helyezések sorsát. Januárban egyébként az ózdi sportcsarnokban szinte minden hétvége az utánpótlásé, hiszen az Ózdi KC és a Lóci DSE is igyekszik kihasználni az őszi és a tavaszi szezon közötti időszakot.

Az ÓAM-Ózdi KC serdülő gárdája jelenleg a II. osztály negyedik helyén áll, ezért a csapat felkészülését szolgálta, hogy két kiemelt bajnokságban szereplő ellenféllel találkoztak.

- Még a téli felkészülés elején tartunk, de a fiúk az Eger és a Debrecen ellen is megtapasztalhatták, hogy tempóban és dinamikában milyen, ha magasabban jegyzett ellenféllel játszunk – mondta Ivády Csaba, az ÓAM-Ózdi KC edzője. – Örülök, hogy a DEAC ellen győzni tudtunk, így megszereztük a hazai torna második helyezését. Fontos, hogy emlékezzünk a régi nagy egyéniségeinkre. Bellér László nevét ez az esemény továbbviszi, így a mai fiatalok is tudhatják, hogy milyen sokat tett az ózdi kézilabdasportért.

A fiúk tornáját az egriek nyerték meg, akik két győzelem mellett egy döntetlent értek el. Az ÓAM-Ózdi KC lett a második, a Debreceni EAC a harmadik, a Kazincbarcika pedig a negyedik helyezést szerezte meg. Másnap a lányok folytatták, öt városból hat csapat érkezett az eseményre.

- Lényeges, hogy fejlődjön az ózdi utánpótlás, és a gyerekeink olyan ellenfelekkel is találkozzanak, akikkel a bajnoki idényben nem. A család számára rendkívül megható, hogy édesapám nevét egy folyamatosan fejlődő, egyre rangosabb esemény őrzi. Természetesen a szervezés során mi is igyekszünk segítséget nyújtani a két klubnak – nyilatkozta ifj. Bellér László. – Jó látni, hogy az ózdi egyesületek az esemény kapcsán egy irányba húznak, azon dolgoznak, hogy minden esztendőben valamiben előrelépjünk.

A lányoknál ezúttal a DVSC két csapattal is érkezett, de Hajdúnánásról, Kazincbarcikáról, Alsózsolcáról is ellátogattak az eseményre, és természetesen a Lóci DSE korosztályos csapata is pályára lépett. A Loki egyik együttesét a 132-szeres válogatott, kétszeres EHF Kupa-győztes Csapó Erika irányította, aki elégedett volt a Bellér-emléktorna színvonalával.

- Remek színvonalú és jól rendezett eseményen vehettünk részt a két csapatunkkal, amiért köszönettel tartozunk az ózdiaknak – fogalmazott a DVSC II. edzője. – A lányoknak is lényeges, hogy minél több ilyen és ehhez hasonló tornán edződjenek, mert ebben a korban már kell nekik a meccs-terhelés. Sok ügyes játékos szerepel ebben a korosztályban nem csupán nálunk, hanem a többi csapatban is. Figyelnünk, vigyáznunk kell rájuk, hiszen néhány év múlva ez a korosztály akár már a felnőtt csapatokban is játszhat. Ebből a szempontból nagy a felelősségünk, aminek az edző kollégákkal együtt igyekszünk megfelelni.A Bellér László Emléktorna eredményei:

Fiúk: ÓAM-Ózdi KC – Kazincbarcika 31-24, Eger SZSE – Debreceni EAC 19-19, Eger SZSE – ÓAM-Ózdi KC 28-22, Debreceni EAC – Kazincbarcika 27-19, Debreceni EAC – ÓAM-Ózdi KC 24-29, Eger SZSE – Kazincbarcika 40-14.

A végeredmény:
1. Eger SZSE 5,
2. ÓAM-Ózdi KC 4,
3. Debreceni EAC 3,
4. Kazincbarcika 0 pont.

Különdíjak:
Legjobb kapus: Bakó Martin (Kazincbarcika),
Gólkirály: Kovács László (ÓAM-Ózdi KC, 30 gól),
Legjobb hazai játékos: Szabó Martin (ÓAM-Ózdi KC),
Legjobb mezőnyjátékos: Bajzát Zsombor (Eger SZSE).

Lányok: A csoport: Lóci DSE – AKSC-Borsodi KA 23-24, DVSC II. – Lóci DSE 17-16, AKSC-Borsodi KA – DVSC II. 23-18. B csoport: Kazincbarcika – Hajdúnánás 21-26, DVSC III. – Kazincbarcika – 28-26, Hajdúnánás – DVSC III. 23-17. 5-6. helyért: Lóci DSE – Kazincbarcika 21-28, 3-4. helyért: DVSC II. – DVSC III. 12-19, 1-2. helyért: AKSC Borsodi KA – Hajdúnánás 18-20.

A végeredmény:
1. Hajdúnánás,
2. AKSC-Borsodi KA,
3. DVSC III.,
4. DVSC II.,
5. Kazincbarcika,
6. Lóci DSE.

Különdíjak:
Legjobb kapus: Kiss Alina (DVSC II.),
Legjobb mezőnyjátékos: Kónya Fanni (Hajdúnánás),
Legjobb hazai játékos: Dobák Amina (Lóci DSE),
Gólkirály: Ortó Réka (AKSC-Borsodi KA).