Nézők nélkül idegenben

Nézők nélkül idegenbenSenki ne induljon el szombaton az ÓAM-Ózdi KC idegenbeli mérkőzésére. A gyarmati egyesület arról tájékoztatta az Ózdi Kézilabda Clubot, hogy a csütörtöktől életbe lépett korlátozások miatt a nógrádiak valamennyi mérkőzésüket – serdülő, ifjúsági, felnőtt – zárt kapuk mellett kénytelenek lebonyolítani, amelyet ellenőrizni is fognak. Szülőket, szurkolókat, kísérőket nem fognak beengedni a sportcsarnokba, csupán azok léphetnek be a létesítménybe, akik játékosként, vagy a stáb tagjaként igazolni tudják magukat.

Mint ismert, tegnap rendkívüli jogrendet, veszélyhelyzetet hirdetett ki a kormány a koronavírus elleni védekezés érdekében. Ennek részeként a kormány megtiltotta a száz főnél nagyobb beltéri és az ötszáz főnél nagyobb kültéri rendezvények megtartását az koronavírus terjedése miatt - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán, Budapesten.

Ez értelemszerűen érinti a Magyar Kézilabda Szövetség versenyrendszerébe tartozó bajnoki mérkőzéseket is. A szakági szövetség iránymutatása alapján a hétvégi NB I/B-s, ifjúsági és serdülő mérkőzéseket zárt kapus formában tartják meg, az U-s bajnokságban érintett csapataink mérkőzéseit pedig törlik. A döntés visszavonásig érvényes.