Ellenfélnézőben: Balassagyarmat

Ellenfélnézőben: BalassagyarmatJól ismerjük őket. Elég, ha csak a jelenlegi szezont nézzük, hiszen a legtöbb tétmérkőzést az ÓAM-Ózdi KC a Balassagyarmattal játszotta. A két együttes ugyanis az őszi bajnoki találkozó mellett a Magyar Kupa második fordulójában is találkozott egymással, valamint a Liga Kupában is egy csoportban szerepelt a két együttes. Utóbbi sorozatban mindkétszer a nógrádiak nyertek, ezek a legfrissebb élmények velük kapcsolatban, hiszen ezt a két összecsapást januárban rendezték meg.

Számunkra sokkal kedvesebb emlékek fűződnek a bajnoki és az MK-találkozóhoz, amelyet egyaránt az ózdi sportcsarnokban bonyolítottak le. Az októberi bajnokin öt góllal, a kupameccsen pedig nagyobb vezetés után eggyel voltak jobbak a mieink.

A Balassagyarmat 15 forduló után a keleti csoport utolsó, tizenkettedik helyén áll: három győzelem mellett két döntetlent értek el, tízszer pedig vesztesen hagyták el a pályát. A tavaszi formájukat nézve is nehéz elmenni a Kábelen: a bajnokaspiráns Cegléd simán győzött Gyarmaton (23-31), eztán viszont Hatvanból elhozták a pontokat (23-26). Nyíregyháza elleni kiesési rangadót pályaválasztóként vesztették el (18-21), múlt héten pedig Algyőn kaptak nagy pofont (34-24). Az ÓAM-Ózdi KC-nak ezzel szemben sokkal jobb a tavaszi mutatója, hiszen Szakál György együttese a lehetséges nyolcból hat pontot begyűjtött. Egy újabb siker pedig megszilárdíthatná a piros-kékek helyét a középmezőnyben. Ettől függetlenül minden meccs más: a Gyarmatnak szinte ez lesz az utolsó esélye, ha szeretne megragadni az NB I/B-ben. Úgyhogy szinte biztos, hogy szoros és kiélezett mérkőzést rendeznek szombaton 18 órától. Nézők nélkül, hiszen a koronavírus miatti védekezés miatt a Magyar Kézilabda Szövetség elrendelte a zárt kapus találkozókat. Éppen ezért a gyarmati klub arra kér minden szurkolót, hogy szombaton ne induljon el a nógrádi településre, mert a csapatok, a stábtagok és a kiszolgáló személyzet mellett senkit nem engednek be a létesítménybe.

Egymás ellen ebben a szezonban:

A bajnokságban:
ÓAM-Ózdi KC – Balassagyarmati Kábel SE 29-24 (15-8)

A Magyar Kupában:
ÓAM-Ózdi KC – Balassagyarmati Kábel SE 29-28 (18-13)

A Liga Kupában:
Balassagyarmati Kábel SE – ÓAM-Ózdi KC 24-21 (12-9)
ÓAM-Ózdi KC – Balassagyarmati Kábel SE 24-28 (11-15)