Zárt kapus, de nagyon fontos

Zárt kapus, de nagyon fontosA tavaszi idényben még veretlen ÓAM-Ózdi KC szombaton idegenben folytatja NB I/B-s szereplését. A keleti csoport 16. fordulójában a piros-kékek a sereghajtó Balassagyarmat otthonában vendégszerepelnek. Ettől függetlenül a meccs háromesélyes, amit a két gárda eddigi egymás elleni összecsapásai is alátámasztottak. A koronavírus elleni védekezés miatt a többi beltéri kézilabda eseményhez hasonlóan ez a találkozó is zárt kapus lesz. A nógrádi klub ezúton is felhívja a szurkolók, az érdeklődők figyelmét, hogy ne induljanak el a mérkőzésre, mert a sportcsarnokba senkit nem fognak beengedni. Csupán a játékosokat, a stábtagokat, és a mérkőzés lebonyolításához szükséges személyzetet.

- Hasonló meccs lesz a szombati, mint a hazai bajnoki volt. Sajnos az elmúlt két siker vezéráldozatokat követelt, hiszen Bécsi Ádámot és Péter Attilát sérülés miatt hosszútávon nélkülözünk kell – árulta el Szakál György, az ÓAM-Ózdi KC edzője. - Ez részben módosítja majd a támadási és védekezési variációinkat. Ettől függetlenül bizakodva indulunk az északi rangadóra, hiszen ha lendületes támadójátékot és határozott védekezést tudunk mutatni, akkor van esélyünk arra, hogy elhozzuk a két pontot. Az északi rangadó mindig háromesélyes volt, most is az lesz. Ebben a mezőnyben sok az egyforma tudású csapat, a pillanatnyi forma és a helyzetkihasználás dönt, nem pedig az, hogy ki hányadik helyen áll a táblázaton. A gyarmati két ponttal megszilárdíthatnánk a helyünket a középmezőnyben, ezért nagyon fontos találkozó vár ránk. A nézők nagyon fognak hiányozni, hiszen a sportesemények értük is vannak. Ugyanakkor ebben a helyzetben elfogadjuk a kormány és az MKSZ döntését, és mindenben partnerek vagyunk, minden ránk vonatkozó előírást maximálisan be fogunk tartani.

A nógrádi településen szombaton 18 órakor kezdődik a két csapat, szezonbeli ötödik egymás elleni találkozója. A mérkőzést Földesi Csaba és Halász András sporttársak vezetik majd.